T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURDUR / MERKEZ - Ercan Akın Fen Lisesi

Ercan Akın

Okulumuzu yaptıran hayır sever Ercan AKIN´ın özgeçmişi.

    15/06/1961 Burdur ‘un Yeşilova ilçesinin Gökçeyaka köyünde doğdum. İlkokulu Gökçeyaka köyünde, ortaokulu ise Yeşilova Akçaköy’de okudum ve liseyi Burdur Ticaret Lisesi’nde bitirdim. Üniversite sınavlarından sonra Burdur Eğitim Enstitüsü’nde yüksek öğrenime başladım. 1980 yılında Ankara Eğitim Enstitüsü’nde yüksek öğrenimimi tamamladım. Nakliyeci bir ailenin çocuğu olarak okulların tatil olduğu dönemlerde babamla birlikte çalışıyordum. Öğrencilik hayatımı bu şekilde tamamlamış oldum.

           05/01/1981 tarihinde ilkokul öğretmeni olarak atandım. 8 ay kadar geçici olarak Isparta’da, 2.5 yıl kadar Mardin ilinin Midyat ilçesi Temelli köyünde, yaklaşık 5 yıl kadar Burdur ili Merkez ilçesi Yassıgüme köyünde öğretmenlik yaptıktan sonra 1988 yılında özel iş hayatıma geçmeye karar verdiğim için görevimden ayrılmak zorunda kaldım.

           1988 yılından itibaren Burdur’da tarım hayvancılık sektörüne dayalı  ticaret yaptım. Bu işimi sürdürürken 1995 yılında Burdur’un ilk tekstil fabrikasını kurdum. Uzun yıllar başarılı birşekilde Avrupa’ya  ihracat yaparak ülkeme döviz kazandırdım. İlimize istihdam sağladım. Ticaret yaparken halka yatırım yapma sözü vermiştim. Bu yatırım sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyordum.

           1995 yılında Dünya Ticaret Örgütü’nün tüm ülkelerle imzaladığı bir protokol olduğunu 2003 yılında öğrendim. Protokole göre 2005 yılında tekstilde kotaların kalkacak olması bizim için bir felaketti. 2003 yılında hiç vakit kaybetmeden bölgemiz için ileride önemli olacağını düşündüğüm mermer sektörüne girmeye karar verdim. 2004 yılında mermer sektörüne adım atarak ilimiz için yine döviz kazandırmaya, istihdam oluşturmaya devam ediyorum.

           Eğitim kökenli olmam nedeni ile sosyal sorumluluk konusunda duyarlı bir kişiyim.Bu nedenle uzun zamandır düşündüğüm okul yaptırma fikrimi 21 Haziran 2011 tarihinde “Ercan Akın Fen Lisesi”nin temelini atarak bu hayalimi gerçekleştirdim.Söz verdiğim gibi inşaatı bir yıl içerisinde tamamlayarak okulumuzu  2012/2013 eğitim öğretim yılına yetiştirdim.

           Halihazırda Aytaş Akın Mermer San. ve Tic. A.Ş. firmasının Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürmekteyim. 1982 yılında evlendim ve iki çocuk babasıyım.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.09.2023 - Güncelleme: 19.09.2023 11:17 - Görüntülenme: 172
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
FEN,LİSESİ,,