Ercan Akın Fen Lisesi

Belgegeçer : 02482331163
WEB http://ercanakinfenlisesi.meb.k12.tr
Adres : AYDINLIK EVLER M. SAMANYOLU S. NO 7 BURDUR
VİZYON : Öğrencilerimizi; özünde insan sevgisi olan, çevreye duyarlı, alanında aranan, milli ve evrensel değerlere saygılı, ülkesini dünyanın en saygın ve en gelişmiş ülkesi yapma azim ve gayretinde olan, teknolojiyi çok iyi kullanmakla beraber geleceğe yön verecek mucit gençler olarak yetiştirmek temel hedefimizdir.
MİSYON : Fen ve matematik alanlarında yetenekleri yüksek olan öğrencilerimizi ilmen, fikren ve bedenen sağlıklı gençler olarak yüksek öğrenime hazırlamaktır.
BAŞARILAR : Bu bölüm ayrı bir bölümde yer almaktadır.
Rehber Öğretmen : 0
Resim Sınıfı : 0
Müzik Sınıfı : 0
Misafirhane : 0
Kütüphane : 1
Hazırlık Sınıfı : 0
Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 1
Öğretim Şekli : NORMAL
Kantin: 1
Yemekhane : 1
Revir : 1
Saatler : 08:00-15:50
Bağlantı : ADSL (1 Mbit)
Yabancı Dil : İNGİLİZCE VE ALMANCA
Isınma : DOĞALGAZ
Pansiyon : Okulumuzun arka bahçesinde kız ve erkek öğrencilerimizin barındığı 296 kapasiteli bir pansiyonumuz mevcuttur.
Lojman : Okulumuzun lojmanı bulunmamaktadır. Sayısı:0
Servis : Okulumuza şehrin farklı istikametlerinden gelen servis araçları mevcuttur.
Ulaşım : Okulumuza toplu taşım yoluyla gelmek isteyen kişiler TOKİ- Depremevleri- Yeni Sanayi- Organize Sanayi- Gökçebağ halk otobüslerini kullanabilirler.
Yerleşim Yeri : Okulumuz şehrin doğu çıkışında, TOKİ konutlarının karşısında yer almaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Burdur il Merkezinde yer almaktadır.
Kontenjan Bilgileri : 2015-2016 Öğretim Yılında 9.Sınıflara 150 Öğrenci alınmıştır. 2016-2017 Öğretim Yılında da 150 Öğrenci alınması planlanmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 478,054 - 491
Okulun TYT/AYT Başarı Durumu : 2014 2015 Kız Erkek Kız Erkek Öğrenci Sayısı 43 31 38 12 Sınava Giren Toplam Öğrenci Sayısı ( Kız +Erkek ) 74 50 Lisans Programlarına Yerleşen Toplam Öğrenci Sayısı 36 26
YKS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : Genel Başarı Oranı ( % ) 2014 % 48 2015 %52
Sportif Etkinlikler : Okulumuzda her türlü sportif ve kültürel etkinlikler yapılmakta ve öğrencilerimiz bu konuda teşvik edilmektedir.
Bilimsel Etkinlikler : Okulumuzda her yıl TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlenmektedir. Üniversitemizin bilim etkinliklerine katılmaktayız.
Proje Çalışmaları : Okullar Okuyor,Her Sınıfın Yetim Bir Kardeşi Var,Beyaz Bayrak v.b projeler yapılmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Erasmus + ve Ersamus Öğretmen Hareketliliği Projeleri devam etmektedir.